Zaterdag 21 oktober

Istanbul Modern, een museum gelegen aan de Bosporus. Bij de vaste collectie kregen we een vragenlijst die we met het groepje moesten beantwoorden. Een aantal vragen waren zo te beantwoorden, anderen waren moeilijker. Misschien was het voor de studenten van het conservatorium en de dans iets te veel kunsthistorie gericht. Van ons groepje haakte er daardoor iemand af. We hebben een selectie antwoorden daarna nog besproken.
Andere onderdelen waren de quiz buiten, de fototentoonstelling en de Venetie Bienale. Vooral het laatste onderdeel viel bij mij erg in de smaak. de rondleiding van Stephanie was helder en enthousiast. Jammer dat nog niet alles het deed. De performance (video) van Regina Jose Galind waarbij zij op haar blote voeten bloedafdrukken plaatste op de stoep vond ik erg sterk. En de video van N. Navridis werkte ook goed; een bewegende afvalberg waarop je ging staan en zelf leek te verplaatsen terwijl dit niet het geval was.

Ik in mijn performance door Sjoerd van Leeuwen

's Middags was het nog steeds heerlijk weer!! Een hele relaxte middag dus waarin iedereen een uiting van de week geven kon. Deze excursie was heel praktijk gericht. We moesten aan de hand van een stelling 'Het is niet erg dat Europa verislamitiseerd', een tijdsbestek van maximaal 10 minuten, op een vaste locatie (dak van een parkeergarage wat een heel mooi uitzicht gaf, zie de foto's), met twee vaste groepen en je persoonlijke visie op de 10 dagen Istanbul een presentatie geven. De vorm was vrij; beeldend (1 groepje), performance (veel groepen) maar het mocht ook muziek of dans zijn bijvoorbeeld. Er kwamen echt hele toffe dingen uit! Iedereen leek dit wel even nodig gehad te hebben. De reflectie per onderdeel had naar mijn mening wel iets diepzinniger gemogen. Een aantal groepen maakte toch echt wel een discussie los maar we moesten doorgaan, daar was geen tijd voor, jammer.

Ook van de performance. Foto door Sjoerd van Leeuwen

’s Avonds diner verzorgt door de begeleiding met muzikanten erbij die voor een goeie sfeer zorgde.

No comments: